maandag 9 mei 2016

De Mol: opdracht week 4

(tip: zet het geluid niet te hard ;-) )
Nieuwe week, nieuwe opdracht.... De mol lijkt nog steeds niet te zijn ontmaskerd, dus blijft de strijd gewoon verder gaan en dat betekent dus ook... nieuwe afvallers.

Opdracht week 4:

Deze week leerden we bij wiskunde wanneer getallen deelbaar zijn door 2,4,5,10,100 en 1000.
De opdracht van deze week stond dan ook volop in het teken van deze leerstof.

In het midden van de tafel stonden verschillende bekers met daarop een getal van 1 - 10 000.
De leerlingen kregen verschillende ping-pong balletjes waardoor een deler stond geschreven (:2, :4, :5, :10, :100). De bedoeling was om met een ping-pong balletje in een beker te gooien. Indien het getal van deze beker dan deelbaar was door het getal dat op het pingpongballetje staat, mocht de beker aan de kant. Iedere beker leverde 1 minuut op. MAAR... bij een foutief antwoord was de opdracht gefaald.

Dit was echter nog niet alles. Er waren ook 2 speciale bekers:
- Bankroet beker: indien een balletje hierin terecht kwam, kwamen alle bekers weer in het midden van de tafel te staan en waren de gewonnen minuten dus ook weer foetsie. Dit gebeurde maar liefst 3x. Alweer mollenwerk?
- Bonusbeker: indien deze beker mee aan de kant stond verdubbelden de bonusminuten: elke gewonnen beker, was dan 2 minuten waard.

Aan het eind van deze (hevige en rumoerige) opdracht stonden 7 bekers aan de kant, waaronder ook de bonusbeker. Opdracht vrij goed gelukt en 14 bonusminuten erbij. 

Afbeeldingsresultaat voor de molNadien ging het giswerk naar De Mol alweer verder met een vragenlijst waardoor weer 2 personen afvielen. Degenen die de minste juiste antwoorden hebben, komen in aanmerken om af te vallen

Even een update van degenen die al zijn afgevallen (en dus te vertrouwen zijn)

-  Beau
- Louise
- Jessica
- Stef
- Vadim
- Xander
- Zias
- Fia
- Alexander den Hartog
- Ross

Geen opmerkingen:

Een reactie posten